De vintage mode of de terugkeer van de retro mode

retro mode

Retro mode is al enkele jaren terug van weggeweest. Voorbij zijn de dagen van het dragen van alleen moderne kleding en accessoires, omdat vintage in is in het modecircuit volgens de modegoeroes. Met de oud is nieuw setting, zijn mensen druk bezig om hun kleerkasten een retro make over te geven.

Kleding uit de jaren 1950, 1960 en 1970

Vintage mode is de mode die mensen in de jaren 1950, 1960 en 1970 volgden. Alles in die jaren was groot, helder en veel te overdreven. Om voor de harde retro look te gaan, moet je eerst een bepaald tijdperk kiezen. Dit komt omdat elk tijdperk een andere mode had. Je kan zelfs kiezen voor de alles in één retro look, door uit elke periode prominente mode te kiezen en deze met elkaar te combineren om een ​​revolutionaire look te krijgen.

Mode uit het verleden en het heden met elkaar combineren

Je kan je eigen modetrends creëren door modestukken uit het verleden en het heden met elkaar te mixen en matchen. Dit geeft een persoonlijk beeld aan je gevoel voor mode. Je kan er zelfs voor kiezen om het item dat in elk tijdperk het meeste opvalt in je kast op te nemen, omdat dit voorkomt dat je het overdrijft met stukken uit één bepaalde periode.

Leuke vintage stijlen uit het verleden

Enkele van de bekende vintage stijlen uit het verleden, zijn: een tweed jas uit de jaren 1950, een pak in polyester die ook gekend zijn van de zeer bekende disconummers, psychedelische patronen uit het hippie tijdperk, overhemden met vlinderkraag, broeken in polyester met klok ontwerp, platformschoenen voor mannen en vrouwen, boeren rokken, grunge kleding, kleding van de rockster mode, smokings uit de jaren 1970 en sexy flapper jurken.

Accessoires en extra’s die horen bij retro mode

Volle kapsels behoren tot de retro mode, maar ook eyeliners met een erg dikke laag. Zowat alle accessoires die zwaar zijn, horen bij de vintage mode thuis.

Retro mode is het nieuwe modern

De retro mode was destijds van een nog groter belang dan het leven zelf. Het is nog steeds populair en daarom blijft het terugkomen. De vintage mode is een geweldige manier om hulde te brengen aan bepaalde herinneringen, incidenten en mensen uit het verleden. Het is bijna veilig om te zeggen dat de retro mode het nieuwe modern is.